Afgelopen zaterdag kwamen ongeveer 150 mensen bijeen om te demonstreren tegen politiegeweld. De demonstratie en manifestatie stonden vooral in het teken van de nagedachtenis van Mitch Henriquez. En, daarbij de komende uitspraak van de rechtbank tegen de agenten die verdacht zijn in deze zaak.

Mitch Henriquez

Laat ik duidelijk zijn: ik ben geen rechter of advocaat en mijn kennis van rechtspraak reikt niet verder dan wat ik in films en series meekrijg. Maar elke keer als ik zo objectief mogelijk naar deze zaak kijk, en de beelden van de arrestatie zie, kan ik niets anders dan concluderen dat de doodsoorzaak van Henriquez komt van het toegepaste politiegeweld. Laten we voor het argument zeggen dat de politie juist handelde op basis van de situatie, dan nog is het onverklaarbaar waarom zij, toen de Arubaan levenloos was, geen directe poging gedaan tot reanimatie? Waarom werd er niet direct om medische assistentie gevraagd? Deze vragen blijven vooralsnog onbeantwoord.

Frustratie uiten

Wat kun je verder nog zeggen. De nabestaanden en sympathisanten hebben tijdens de demonstratie hun frustratie, verdriet en woede geuit. Wil je hier meer van zien kan dat via de facebookpagina van de organisatie Movement X. Hieronder een beeldverslag: