gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie

Sinds de eerste van de maand december is de beweging van de ‘gele hesjes’ overgewaaid vanuit Frankrijk en België naar Nederland.

Dat wil zeggen: er is een geringe groep mensen die zich met gele hesjes voornamelijk keren tegen Rutte III. 

Vooralsnog leek de beweging, vooral die in Den Haag bijeenkwam, een bijeenkomst van meerdere activisten van de rechts. Maar in Amsterdam sloten enkele hesjes zich bij de demonstratie ‘Pak Amsterdam terug’ bij de Dokwerker, wat toch echt wel een linkse demo was.

De media struikelen over elkaar heen om te duiden waar de gele hesjes voor staan. Enerzijds heb je journalisten die vastberaden zijn om de beweging belachelijk te maken en anderzijds zie ik vooral een opstapeling van verschillende belangen van verschillende individuen.

Is er dan geen algemeen ‘verhaal’? Dat is een goede vraag. Er is een prominente aanwezige, een zekere Erik Groenedijk, die een uitleg geeft in een eigen Youtube-video. Ook legt hij in mijn Youtube-video op de Dam nog eens haarfijn uit wat zijn visie is van de beweging.

De vraag verder is natuurlijk of dit gaat groeien, of nog lang aanhoudt? Wie het weet mag het zeggen. In Frankrijk en België schijnt het al iets af te nemen.

Of Rutte net als Macro iets gaat geven durf ik vooralsnog te betwijfelen.

gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie gele hesjes Nederland Oscar Brak Fotografie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *