Op de vrijdagavond van 25 juni liepen zo’n 150 tot 200 demonstranten van het Moreelsepark, vlakbij Utrecht Centraal, via de Amsterdamsestraatweg naar het Julianapark in Utrecht Zuilen. Ik begreep dat dit met de gemeente zo is afgesproken omdat de gemeente hen niet door de stad wilde laten marcheren.

black lives matter amsterdam dam 1 juni oscar brak fotografie

Op maandag 1 juni 2020, tijdens de eerste lockdown, na een periode van alleen maar coronanieuws, stonden duizenden op de Dam in Amsterdam: Black Lives Matter. De aanleiding was de moord op George Floyd en vele andere zwarte slachtoffers van politiegeweld in Amerika. De reden voor deze demonstratie is afschuwelijk, maar het feit dat zoveel mensen in Amsterdam en later ook in andere steden bijeen kwamen om uiting te geven aan hun woede en verdriet blijft indrukwekkend.

sos colombia amsterdam oscar brak fotografie

In Colombia zijn protesten zeker 24 mensen vermoord. Nadat de overheid een belastingplan lanceerde stond een groot deel van het volk hier tegen op. In Colombia is het onrustig en ook in Nederland is de Colombiaanse gemeenschap boos op de overheid en president Duque.