Charlottesville

Afgelopen donderdagavond werd er door Antifa Amsterdam een demonstratie georganiseerd. Dit in solidariteit met de antifascisten in Charlottesville en in het bijzonder voor Heather Heyer die daar omgekomen is door een aanslag met een auto.

Barcelona

Later las ik online enkele verslagen over deze demonstratie. Daarvan is één commentaar echt bijgebleven. Deze persoon vond dat deze demonstratie opgeheven had moeten worden, toen bekend werd wat er op dat moment in Barcelona gebeurde. Die logica ontgaat mij. Waarom mag er hier niet meer voor stilgestaan worden als er ook ergens anders leed is? Ja, er zijn in Barcelona meer mensen om het leven gekomen maar verdient Heather Heyer daarom geen aandacht?

Als een vastlopende plaat blijf ik herhalen dat al dit leed, al deze slachtoffers van aanslagen, herdacht mogen worden. In een wereld waar je bijna gedwongen wordt te kiezen tussen links, rechts, midden of buiten, weiger ik om hier aan mee te doen.

Antifa

Wat je ook van Antifa en hun methodes vindt, ik zie liever dit dan apathie. Is iedereen die Antifa een fascist noemt een fascist? Waarschijnlijk niet, maar de omgekeerde psychologie om hen fascisten te noemen geloof ik ook niet.

Voor wat betreft Barcelona en alle andere aanslagen die zich lijken op te stapelen. Elk weldenkend mens schrikt van deze walgelijke terreur. Daar moeten we ons tegen blijven verzetten. Dat zullen de mensen die we hier zien demonstreren niet anders zien.