Foto: Dennis van Agthoven

Wie is Oscar?

In mijn nadagen als rapper, ja ik was ooit rapper, schreef ik meer columns dan raps. Het schrijven is helemaal weg, maar vandaag de dag schiet ik voornamelijk beeldmateriaal.

Als fotograaf ben ik  geïnteresseerd in demonstraties en evenementen met een politiek karakter.

Wat doe ik?

Mijn doel is om steeds een verhaal te vertellen en op dit moment is fotografie mijn belangrijkste middel. Dit ontstond eind 2015 toen ik vanuit journalistieke interesse de eerste demonstratie van Pegida Nederland in het centrum van Utrecht bezocht. De demonstratie liep behoorlijk uit de hand en met mijn handycam en smartphone heb ik mijn best gedaan om iets te registeren; het resultaat viel tegen.

Dat wil zeggen: ik was niet tevreden met de beelden. Zoiets moet beter en vanaf dat moment heb ik mij verdiept in fotografie en beeld in het algemeen. Wat hier uit voort komt resulteert nu hier in mijn porfolio en mijn blogs. Ook worden mijn foto’s gepubliceerd in bestaande media.

Wat doe ik nog meer?

Naast politiek en maatschappij fotografeer ik ook andere onderwerpen. Dat kan variëren van een keer een vogel, cosplay een muzikaal optreden of mijn grote liefde MMA. Van dat laatste onderwerp schrijf ik nog iedere maand een column op mmaplanet.nl

Ook ben ik te benaderen voor opdrachten. Heb je een zakelijke bijeenkomst? Een beurs, congres of juist een groot feest? En wil je dit nu niet alleen laten fotograferen met smartphones? Als het antwoord ja is ben je hier aan het goede adres. Ik nodig je van harte uit contact met mij op te nemen.

Groet,

Oscar