oscar brak onderhonden hoofddorp duycker rap
Foto: Dennis van Agthoven

Wie is Oscar?

Ooit was ik rapper. Maar op het eind schreef ik meer columns dan raps. Het schrijven van teksten heb ik grotendeels verruild voor het schrijven met licht.

Primair maak ik nieuwsfoto’s, maar ik ben zeker inzetbaar voor andere vormen van fotografie. Vraag daar gerust naar.

Wat doe ik?

Fotograferen, duh. Dit begon eind 2015, toen ik vanuit journalistieke interesse de eerste demonstratie van Pegida Nederland in het centrum van Utrecht bezocht. De demonstratie liep behoorlijk uit de hand en met mijn handycam en smartphone heb ik mijn best gedaan om iets te registeren; het resultaat viel tegen.

Dat wil zeggen: ik was absoluut niet tevreden. Zoiets moet beter en vanaf dat moment heb ik mij verdiept in fotografie en beeld in het algemeen. Wat hier uit voort komt resulteert nu hier in mijn porfolio en mijn blogs. Ook worden mijn foto’s gepubliceerd in bestaande media.

Naast fotograferen film ik, soms live, sfeerimpressies tijdens bijvoorbeeld een demonstratie of evenement. Ook maak ik steeds vaker vlogs op YouTube omtrent mijn activiteiten.

Naast nieuwsfoto’s maak ik graag foto’s van cosplayers, MMA, muzikale optredens, stadsfoto’s, vogels etc.

Ook ben ik te benaderen voor opdrachten, in mijn portfolio vind je hier ook foto’s van. Laat het me gerust weten als je een betrouwbare, betaalbare en degelijke fotograaf nodig hebt. 

Maar hoe dan?

Met een camera natuurlijk :). De video’s op locatie maak ik het liefst met mijn smartphone. Waarom? Van daaruit kun je natuurlijk snel delen, maar het belangrijkste is natuurlijk om via social media direct live te kunnen gaan.

Maar het draait uiteindelijk om de foto’s en die maak ik op dit moment met een Sony A7 II. Met daarbij een set aan wat lenzen. Indien nodig maak ik voor opdrachten dankbaar gebruik van het huren van een camera, lenzen of ander materiaal.

Anyhow, ik hoor graag van je

Oscar